Voorbespreking

Mocht u  behoefte hebben  aan een kennismaking dan kom ik graag bij u langs. Of het nu gaat om uw eigen uitvaart of de uitvaart van uw dierbare. In dit gesprek informeer en adviseer ik u graag. Het is een goede gelegenheid om te ‘voelen’ of we bij elkaar passen. Met deze kennismaking krijg ik echt een persoonlijk beeld en kan u of u familie nog beter adviseren.

Tevens is er een mogelijkheid om wensen op papier te zetten. Dit noemen we een wilsbeschikking. Ik kan in een voorbespreking de wilsbeschikking meenemen of u kunt hem hier zelf uitprinten. Als u uw wensen kenbaar heeft gemaakt is het vooral voor u prettig om te weten dat alles op papier is vastgelegd en is het ook voor uw nabestaanden duidelijk wat uw wensen en voorkeuren zijn. In de praktijk blijkt dat het nadenken over de uitvaart pas begint nadat iemand is overleden. In de meeste gevallen worden de nabestaanden hierdoor voor de taak gesteld in een hele korte periode veel belangrijke beslissingen te nemen. Met het invullen van een wilsbeschikking  ontlast u uw nabestaanden.

Als bekend is dat een dierbare op korte termijn zal komen te overlijden dan is het aan te raden alvast een adressenlijst op te stellen die gebruikt kan worden voor het versturen van de rouwkaarten.

Regelen voor de uitvaart

Wat moet er geregeld worden?

– laatste verzorging
– opbaren 
– kist
– rouwbrief & advertentie
– akte van overlijden
– rouwvervoer
– aula / kerk bespreken
– invulling dienst
– koster / sprekers
– condoleance
– begraven / cremeren.
 
Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Wij kunnen u in alle facetten ondersteunen en begeleiden. Samen bespreken we uw visie en ik ga dan voor u aan de slag. U kunt dan uw kostbare tijd spenderen aan uw naasten in deze moeilijke tijd.