23 Berichten

 • Peter en Jeannette Posted 31 januari 2023 20:12

  Lieve Floor,
  Vandaag pas hoorde ik van het overlijden van Leo. Met schaamte moet ik bekennen dat ik zo vaak gezegd heb: ik moet Leo eens bellen.. We hebben intense jaren beleefd en prachtige dingen mogen maken, maar bovenal was Leo een vriend door dik en dun. Een vriend om nooit te vergeten. Zelfs onze kinderen weten 25 jaar later meteen wie Leo was, en natuurlijk wie jij bent. Ik herinner me de vlooienmarkten en stoomtreindagen. Samen met Jeannette ook en geen moment zonder humor. Als ik dit bericht aan Leo had gericht hoor ik hem zeggen: “is er internet in de hemel dan?” Geen dag zonder lach. En ineens was het stil en leefden we langs elkaar. Ik ging in Brabant werken en de afstand werd te groot voor de waan van de dag..
  Ik heb zo vaak aan Leo moeten denken en heb het nog zo vaak over hem gehad dat ik me schaam dat ik hem niet meer heb gezien. Floor we wensen je veel sterkte en moed.
  Jeannette en Peter

 • Frank Posted 15 december 2022 11:34

  Lieve Leo,
  Wat fijn om na het mooie afscheid hier ook al die fijne herinneringen te kunnen lezen!
  Je kleine broertje is trots op jou!

 • Shivani Kapoerchan Posted 14 december 2022 16:54

  Lieve Floor,

  Gecondoleerd met dit verschrikkelijk verlies.
  Heel veel sterkte en kracht voor jou en de (naaste) familie.
  Ik denk aan je,
  Shivani

 • Monique&Franck Posted 14 december 2022 15:03

  Lieve Floor,

  Soms voel je zoveel maar schieten woorden tekort….
  In our minds

  Heel veel liefs,

  Franck&Monique

 • Erica Posted 14 december 2022 13:43

  Floor, Jullie namen zijn zo onlosmakelijk verbonden met elkaar! Het was altijd Leo en Floor.
  Kan het nog steeds niet geloven.
  Heel veel sterkte!

 • Rita en Ton Posted 13 december 2022 16:23

  We zullen dit missen…

 • Sophia Ooms-Grootendorst Posted 13 december 2022 12:23

  Dear Floor,

  A lot of strength with this terrible loss! Thinking of you.

  Sophia

 • Nicole van der Avoird Posted 13 december 2022 08:01

  Lieve Floor,

  Heel veel sterkte met dit vreselijke verlies! Ik denk aan je.

 • Hendrik Jan Posted 13 december 2022 00:51

  Lieve Floor, beste Frank en Mark, ik wens jullie heel veel sterkte toe met dit verlies.

  Het eerste woord dat bij me opkwam bij het nadenken over een condoleance tekst was ‘verrijking’. En dan niet in financiële betekenis, maar levensinhoudelijk. Midden jaren ’70 van de vorige eeuw leerden Leo en ik elkaar kennen op het Dr. W.A. Visser ‘t Hooft lyceum in Leiden. Ik was er al vanaf de brugklas, Leo kwam een paar jaar later van een ander middelbare school. Samen met nog drie jongens vormden we een groepje dat als grote gemene deler de muziek had (en pogingen daartoe). Door de jaren heen, ook na de middelbare school, werd er op allerlei wijze gemusiceerd, in verschillende samenstellingen, genres en kwaliteitsniveaus. Met Leo vooral als de man van het geluid, in allerlei opzichten (regelend, opnemend en zelf makend)..
  Leo en ik vonden elkaar ook steeds meer in andere gemeenschappelijke interesses. We waren liefhebbers van strips, ieder met eigen voorkeuren daarin, en verzamelden speelgoed, ook elk met eigen voorkeuren. We hebben gezamenlijk veel ondernomen op dat gebied. Strip- en verzamelaarsbeurzen bezocht, exposities (tot Parijs aan toe voor een Robert Crumb tentoonstelling), enz. enz. Veel stof om urenlang over te kunnen praten. Wat we dan ook deden.
  En door Leo’s vervolgopleiding op de MTS voor Fotografie en mijn opleiding tot docent tekenen en handvaardigheid kwamen we ook tot het maken van een aantal AV-producties (band-dia-shows).
  De vriendschap met Leo heeft mijn leven zonder meer verrijkt op al deze vlakken en nog veel meer, en daar ben ik hem voor altijd dankbaar voor.

  Rust zacht goede vriend, ik ga je enorm missen.

 • Kees, Irma en kinderen Posted 12 december 2022 22:31

  Lieve Floor en Leo,

  Jullie zijn al die jaren dat we elkaar kennen (ruim 40!) zo belangrijk geweest voor ons en onze kinderen.
  De betrokkenheid, creativiteit (de geweldige trouwreportage, geboortekaart Maarten, CD Kees) en vriendschap zullen we altijd blijven waarderen.
  Rust zacht lieve Leo.
  Veel sterkte Floor.
  Liefs van Kees en Irma
  Roel, Maarten, Marieke en Ernst Jan.

 • Desiree Alberto Posted 12 december 2022 19:00

  Lieve Floor,

  Dat alle woorden van troost een bron van kracht mogen zijn. Heel veel sterkte voor jou en je familie in deze moeilijke tijd.

  Desiree Alberto

 • Reindert LENSELINK Posted 12 december 2022 15:09

  Beste Leo,
  Onze reis begon op de Foto MTS in Den Haag ruim 40 jaar geleden.
  Marius Hennevanger, jij en ik hadden al snel een klik.
  Marius als Canon addict, jij als Nikkon verslaafde en ik als een Olympus gebruiker.
  Door oa jouw voorliefde voor AV brachten we vele uren door in het AV hok van de school, vooral klagen over de bedroevende spullen en kwaliteiten van de AV docent. Wat ons ook verbond waren onze Skid Row strips waarin wij leraren en leerlingen van de school kritisch een spiegel voorhielden. Jouw voortreffelijke tekenwerk zorgden bijna altijd voor een glimlach bij de mede studenten en een kwaad gezicht bij de docenten.
  Na de opleiding zijn wij samen een bedrijfje gestart, maar helaas jouw dienstplicht verstoorde het voortbestaan.
  Later hebben wij nog samen uren doorgebracht in de studio en bij de montage toen ik jou diverse radio commercials liet maken.
  Daarnaast hielden Marius, jij en ik contact als de “grote mannen” een illuster gezelschap van 3 heren met een iets te hoog BMI die elkaar troffen in meestal een Japans restaurant in Nieuwegein of op een museum toer gingen.
  De laatste jaren was het contact minimaal misschien uit het oog maar zeker niet uit het hart.
  Leo in mijn herinneringen leef je voort.
  Floor,
  veel sterkte met het verlies van Leo!
  Reindert

 • Judith Posted 12 december 2022 10:45

  Gecondoleerd met het verlies van Leo. Ontzettend veel kracht en sterkte toegewenst aan Floor, familie en nabestaanden.

 • Karin Posted 12 december 2022 08:48

  Lieve Floor,
  Mijn gedachten zijn bij jou, ik wens je sterkte voor de komende moeilijke tijd.
  Het verdriet zal blijven, maar koester ook de mooie herinneringen van jullie leven samen.
  Rust zacht Leo
  Liefs Karin

 • Gertjan Withagen Posted 11 december 2022 11:16

  Lieve Leo,

  wat heb je ons ineens snel verlaten. Veel te snel.

  In de 90-er jaren heb ik met jou samen prachtige audiovisuele producties kunnen maken. Je was een ware kunstenaar met muziek en geluid. En je alternatieve smaak – wars van commercie – bracht juist dat artistieke in veel dia- en videoprogramma’s. Mensen zagen dat misschien niet, maar voelden het wel: dit was anders, dit had kwaliteit. Je was een groot talent met een eigen visie en gelukkig heb je dat in de laatste jaren op veel jonge mensen kunnen overbrengen bij het GLU, waar ik gelukkig een paar keer getuige van kon zijn.

  Wat blijft zijn de mooie herinneringen: een visje eten tussen de middag bij de studio in Scheveningen, je prachtige verhalen over de ontmoeting met Brian Eno, je experimenteerdrift met analoge synthesizers en Neve ‘summingmixers’, daarmee maakte je tot voor kort nog prachtige dingen. En je leuke cartoons en bijzondere foto’s (dat kon je ook!), die het beeld compleet maken.

  Dag lieve Leo, het is fijn dat ik je afgelopen zomer nog heb gezien en gesproken. Je was een fijne collega die een vriend werd. Je hebt me heel veel geleerd. Ik wens Floor, familie en naasten veel sterkte.

  Gertjan

 • Renée Lankwarden Posted 10 december 2022 17:40

  Voor Leo en voor Floor, en voor iedereen die om hem huilt.

  Impressie van een vriendschap

  Ik ontmoette Leo ruim 44 jaar geleden op de MTS voor Fotografie in Den Haag. Leo was de mopperkont achter in de klas die mij opviel omdat hij consequent ‘BRUG!’ riep als een leraar weer eens zijn achternaam verbasterde.
  Dat vond ik wel komisch.
  Ik begon hem ‘ouwe bromtol’ te noemen en dat kon hij wel waarderen, die directheid. Algauw zaten we gierend van de lach in de tram. Met hem kon ik lachen zoals ik alleen met vriendinnen kon lachen.

  En op een dag stond hij met Floor op de stoep. Ik had hem nog nooit met een meisje gezien (hij mij wel met jongens overigens..) en dit was meteen een blijvertje.
  Het werd een verbond van drie, een vriendschap voor het leven. We trokken veel met elkaar op, hebben ongelooflijk veel met elkaar meegemaakt, lief en leed gedeeld. In die flat van jullie bijvoorbeeld, voor dat jullie naar De Goejestraat verhuisden (alleen al voor de naam vermoed ik..). Iemand zette een rare pruik op en we zaten een half uur te gillen van de lach. En echt, daar hadden we geen middelen van welke soort dan ook voor nodig, geloof me!!
  Ook later in De Goejestraat: zodra ik over de drempel stapte en we elkaar aankeken lagen we dubbel. Geen idee waarom.

  Onze levens gingen ieder zijns weegs. We kregen ruzie en legden het weer bij. We zagen elkaar minder en op de één of andere manier maakte dat ook niet uit. Die diepe verbondenheid zat gewoon in mijn hart. Ik heb geleerd dat daar niet altijd woorden of uiting aan gegeven hoeft te worden. Althans, daar troost ik mij maar mee…

  Ik ben diep dankbaar dat ik Leo en Floor heb leren kennen en zo’n bijzondere vriendschap heb mogen ervaren. Wat een rijkdom. En natuurlijk is het vreselijk dat daar veel te vroeg een barst in is gekomen; we hadden afgesproken dat we later samen in Huize Avondrood de boel op stelten zouden gaan zetten! Dat hadden we afgesproken Leo en dat gaat nou niet door verdomme..
  Dank lieve Leo voor je vriendschap, je liefde, je trouw, je vele mooie talenten, je gekkigheid en je volkomen eigenheid waarmee je ook bent gegaan,

  Dag grote lieve vriend
  Renée

 • Rita en Ton de Ruijter Posted 10 december 2022 15:49

  Ik zal zijn vriendschap en zijn muzikale genialiteit missen. Veel studio uren met plezier samen doorgebracht…

 • Robert van Duyn Posted 9 december 2022 18:54

  Lieve Floor,

  We hebben de laatste maanden samen veel over Leo gesproken en ik heb hem in verleden zelfs ook een paar keer mogen ontmoeten. Echt een attente en lieve man.

  Heel veel kracht voor jou en de naaste familie met het verwerken van dit enorme verlies.

 • Maya Posted 9 december 2022 15:23

  Lieve Leo, wat is dit toch onbegrijpelijk, hartverscheurend en vooral veel te vroeg. Goede reis, lief en mooi mens! Ik beloof je dat ik goed op Floor zal passen. Liefs, Maya

 • Anja van Lunteren Posted 9 december 2022 13:56

  Gecondoleerd met het verlies. Heel veel sterkte.

 • Pauline Janssen Posted 9 december 2022 07:37

  Lieve Floor, Frank en Mark.

  Gecondoleerd met het grote verlies van Leo.
  We denken aan jullie en wensen jullie alle sterkte de komende tijd

  Liefs, Erik, Pauline en Yves

 • Marijke Posted 9 december 2022 00:23

  Lieve Leo,

  Helaas heb ik je nooit ‘echt’ mogen ontmoeten, maar door Floor heb ik toch het gevoel dat ik je ken en dat jullie liefde ontzettend bijzonder is.

  Ik beloof dat ik een beetje op jouw meisje zal passen. Rust zacht!

 • Chanel Posted 8 december 2022 20:13

  Lieve Leo,

  Door jou gezelligheid en sfeervolle warmte heb ik mij altijd op mijn gemak gevoelt. Je passie voor audio heeft een groot impact gemaakt op mijn leven. Ik ben je ontzettend dankbaar voor alle wijsheid die je mij hebt bijgebracht. Ik hoop dat je in vrede mag rusten lieve Leo. Heel veel sterkte aan de familie gewenst.

Laat een bericht achter

Uw adres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image. Drop file here