14 Berichten

 • Koen Posted 26 juli 2023 16:24

  Lieve Oma,

  Ik ben dankbaar voor hoe lang we samen herinneringen hebben kunnen maken.

  Van de radio die altijd op Skyradio stond

  De gulle beloning om wat lekkers te halen bij de jumbo wanneer Mats en Ik het afval wegbrachten.

  Cassetebandjes luisteren wanneer we opgepikt werden van school door Jou in de Alfa.

  De logeerpartijtjes die wij mochten doorbrengen in jouw bed.

  De keren dat we toch kozen voor wat Fastfood in plaats van een gezonde maaltijd, ook al was je linzensoep zeker opnieuw opscheppen waard.

  De broodjes en tosti’s die je elke ochtend lekker maakte voor ons.

  De stripjes kauwgom die we mee kregen als we terug naar huis gingen.

  Alle sportwedstrijden die we samen keken op de bank.

  En dat je niet boos werd, zelfs toen we de glazen zwaan, of de designer plantenpot kapot wisten te maken.

  Zelfs de momenten die voor jou misschien niet meer helder waren wisten wij het altijd gezellig te maken en elkaar een lach op het gezicht te geven.

  Wat er ook aan de hand was, het was altijd gezellig als Oma kwam.

  Je hebt ons echt verwend meer dan alleen je opvoeding, maar ook met wie je was en wist te zijn voor ons.

  Dankjewel voor alles Oma, rust zacht.

 • Marc la Faille Posted 26 juli 2023 13:08

  Lieve Door,

  Ik heb je leren kennen als vriend van Eef. De eerste ontmoeting voelde als thuis en welkom. Ik vond het altijd fijn om je te zien, de knuffels die je gaf waren intens.
  Wat een verhalen had je en wat heb je veel meegemaakt.
  Ik vind het jammer om niet in Zaandam aanwezig te zijn, maar tegelijk geweldig om nu op de plaats te zijn waar je samen met Jantien er voor ons was. Ook nu! Het moest zo zijn bedenk ik me.
  Bijgevoegd een foto van de camping Le Vernis anno 2023.

  Doortje bedankt dat ik je heb mogen kennen. Tot Ooit!
  Marc.

 • Eef Haveman la Faille Posted 26 juli 2023 11:03

  Lieve Doortje,
  Ik ken je al mijn hele leven, jij was mijn voogd! Ook een moeder voor me, en wat hebben we veel gedaan samen en wat ben ik ontzettend vaak bij je geweest! Ik hou van jou en je hebt een plekje in mijn hart, altijd al. Marc, Angèl, Luna en ik zijn nu op onze oude camping le vernis, maar ik ben overtuigt dat je het weet! Hier ga ik de dienst van jou volgen op deze speciale plek. Het gaat je goed! En miss laat je me nog weten hoe het met je gaat. Dikke knuf, Eef

 • Femmie Posted 25 juli 2023 19:41

  Lieve, lieve Doretta zoals ik je noemde,

  Moeilijk om een begin te maken met alles wat we beleefd hebben. Bijv. de vakanties in Spanje(3x), Joegoslavië, Texel en je vele bezoeken aan mij in Zwitserland, de week einden die we we om en om doorbrachten in Leiden en Amersfoort om onze depressie weg te scrabbelen en dan elkaar 2x per dag bellen om elkaar op te monteren. Oud en Nieuw die we vele jaren samen doorbrachten. Van vroeger je moeilijke bevalling van Erik en je geen meer kinderen mocht. In de tijd dat je naar Zaandam kwam en ging werken bij de gemeente en het Zaantheater waar het zaadje geplant werd om uiteindelijk bij Joop van de Ende terecht te komen.
  Je werkte ontzettend veel en hard en hielp ons aan kaartjes voor veel musicals! Je was een perfectionist in alles, je kleding, huisinrichting, organisatie van feestjes en Erik heeft dat van je geleerd. Al heel jong maakte hijzelf zijn koffer en sporttas klaar. Hij was je oogappel samen met Loïs, Koen en Mats.
  Ik mis je maar we ontmoeten elkaar weer,
  Tot dan lieve zus!

 • Bauke Hondema Posted 25 juli 2023 18:34

  Lieve Door,

  Als moeder van mijn beste vriend Erik heb ik altijd veel over je gehoord hoe het met je ging. Volgens mij heb ik je voor het eerst gezien op het Kattegat in Zaandam. Veel tijd had je niet want je moest weer aan de slag voor Joop van de Ende. Je was een drukke en energieke vrouw die altijd maar bezig was. Ik had bewondering voor je. Naast je drukke bestaan maakte je ook tijd voor gezelligheid. Ik weet nog dat ik samen met Erik naar Leiden kwam waar je tijdens de viering van Leids ontzet ons trakteerde op een heerlijke maaltijd hutspot. Met liefde door je gemaakt.
  Tijdens leuke feestje altijd erg fijn om mooie gesprekken met je te hebben. Een trotse moeder van mijn vriend.
  Naast een moeder ook een goede oma voor Koen, Mats en Lois. Ze spreken altijd vol trots over je als ik bij Erik langs kwam om samen onder het genot van een wijntje elkaar op de hoogte brengen van hoe het ging met onze families. De laatste keer dat ik je hebt gezien in Leiden was het een mooie moment dat je me nog herkende ondanks dat we elkaar al even niet hadden gezien. Een mooi moment die ik niet zal vergeten. Dank dat ik je heb mogen kennen.

  Liefs Bauke

 • Ellen Eshuis Posted 25 juli 2023 14:13

  Wat een bijzonder mens met een unieke energie. Als klein meisje heb ik je leren kennen als de tante die altijd met een lach, stevige knuffel naar je toe kwam en je oprecht begroette. Tijdens de familiedagen straalde je naar mij plezier en energie uit. Met een borreltje in de hand kwam je altijd even bij ons, de jongere nichtjes/neefjes zitten, en kletsten we over ik weet niet wat.
  Je had een onuitputtelijke trots voor Erik, je kleinkinderen en voor al het moois dat je zelf voor elkaar hebt gekregen in je leven. Zo herinner ik mij het prachtige huis aan de Marislaan in Leiden, waar ik tijdens logeerpartijtjes over kon fantaseren om daar later te wonen als ik zou gaan studeren.
  Met je (vrijwilligers)werk, tip top in orde huis en stijl herinner ik jou dat je ondernemend en zorgvuldig was, authentiek, en een doorzetter met veel kennis.
  Ik koester de herinneringen, de laatsten waarin we samen wandelden van jouw appartement naar Jantiens en we rummikub speelde met een lekker wijntje erbij.
  Lieve tante door, rust zacht.

 • Jeannette Hartensveld Posted 25 juli 2023 09:46

  Lieve Door,

  Dank je wel voor de aandacht en betrokkenheid bij je kleinkinderen. Toen ze klein waren kwam je iedere week langs en zorgde vaak ook voor avondeten. Dat was ontzettend fijn. Je was enorm trots op Lois, Koen en Mats en iedereen moest weten hoe geweldig ze waren. Je hield veel van ze en leerde ze ook om af en toe buiten de lijntjes te kleuren.
  Ondanks je ziekte hebben jullie nog heel lang samen kunnen lachen en dat is veel waard.
  Ik ben blij dat jij hun oma bent geweest en we zullen je altijd herinneren.

  Jeannette

 • Truus (Bakker-Eshuis) 24 juli 2023 Posted 25 juli 2023 00:27

  Zomaar wat herinneringen aan m’n lieve oudste zus Doortje.

  Je was écht de oudste van het gezin. Onze Doortje, zoals we dat altijd van elkaar zeiden en nog zeggen (onze Jan, onze Geke enz.). Tot aan je trouwen heb je in het ouderlijk huis gewoond. In het huis van waaruit je bent getrouwd aan de P. Dubbeldamstraat 22 in Hoogeveen, was 1 klein slaapkamertje dat jij als oudste kreeg. Je had werk en verdiende geld. Ik zat nog op school. Je vroeg mij toen of ik tegen betaling jouw kamertje wilde schoonhouden. Dat wilde ik wel graag, want had geen cent te makken. We kregen heel weinig zakgeld. Kon ik zo nu en dan een ei bij de Coöperatie op de hoek kopen, want die aten we bijna niet en ik vond ze heerlijk.

  Na je trouwen ben je in Hoogezand gaan wonen. Dan mocht ik bij je komen logeren, was altijd heel gezellig. Mijn vakanties bestonden uit logeren bij familie.
  De geboorte van Erik vond ik heel bijzonder, mijn eerste tantezegger.
  Ik mocht ook een keer met jullie mee kamperen in Katwijk aan Zee. Wat was ik blij, dat was nog eens een échte vakantie.

  Wat kleding betreft, zag jij er altijd tiptop uit. Je droeg vnl. merkkleding en dat moest wel altijd even benoemd worden. Soms kreeg ik daar ook wat van.
  Ook je huis vond ik er altijd zo mooi gestyled uitzien. Alles bij elkaar passend in vnl. zwart/wit.

  Je hebt altijd goede banen gehad. Maar de baan van je leven was die bij Joop van der Ende. En daar had ik ook voordeel van, nl. vrijkaartjes voor dure musicals. Geweldig vond ik dat.

  Je gaf me ook goede make up tips, zoals direct grijs haar camouflerende uitgroeispray en maximum cover gezichtsfoundation (wel heel dure ;-). Die gebruik ik nog steeds. Wij ijdeltuiten.

  Je hield van spelletjes en klaverjassen, zo ook van de jaarlijkse familieklaverjas. Aan het eind de prijsuitreiking, familieherinneringen ophalen en moppen tappen. Vaak tot in de kleine uurtjes. Dat was altijd dikke lol.

  Een tijdlang leken we uiterlijk aardig veel op elkaar. Ging ik naar ma, zei de visite “daar komt Doortje aan”.

  Ik koester de mooie herinneringen aan jou. Rust in vrede lieve Doortje.

  Alle liefs,
  Truus(je)

 • Heleen van den Boogaard Posted 24 juli 2023 20:17

  Lieve Door,

  Wat heb ik een hoop mooie en leuke herinneringen aan jou! Ik teken je uit in een rode of zwart/witte outfit, strakke rok, hakjes, mooi gekapt en met een knap gezicht. Met op tafel een klein dienblaadje met een asbakje, een glaasje water en een blauwe Labello.
  Laatst ging ik al je adressen nog eens na en ik ben overal wel een paar keer geweest. In de Kattengattedwarsstraat bekeek ik altijd vol bewondering je collectie opgezette vlinders en wat kwam ik toen al graag bij jou. Altijd een lach en een stevige knuffel. In het appartement bij de molen ben ik ook vaak geweest, altijd onder de indruk van hoe stijlvol jij en je omgeving er altijd uitzagen…
  In je kleine huisje in Sassenheim bespraken we onze veroveringen (sorry Erik) en waren we gewoon twee vrijgezelle meiden op ramkoers ;o) Lekker bij je logeren en koffie drinken in je schattige tuintje.
  Wat ik ook nooit meer vergeet is die keer dat je bij Joop van den Ende werkte en er kennelijk een show van Les Miserables niet zo lekker liep. Mocht ik met de hele klas naar de voorstelling! Veel vrienden dat ik ineens had!
  Helaas waren de laatste maanden iets minder stijlvol dan de jaren ervoor. Ik heb mijzelf de laatste tijd vaak horen zeggen: Wat kan een levenseinde toch een lelijk iets zijn… Ik ben blij dat een langer lijden jou bespaard is gebleven maar heb nog veel genoten van de laatste keren dat ik je zag: Stiekem je hele kamer verbouwen om je bed zo dicht mogelijk bij het balkon te krijgen en dan samen een sigaretje roken! Of samen naar U2 luisteren op mijn telefoon, heerlijk om je zo te zien genieten. Tot op het laatst riep je hoe gelukkig je was en hoe goed je het had!
  Ik blijf jou ook gewoon herinneren als mijn knapste tante (sorry andere tantes!) en als mijn lieve Dorothea!

  Doe je de groetjes aan onze lieverds die hopelijk een wijntje voor jou koud hebben gezet?

  X Heleen

 • Leonoor Butoh Posted 24 juli 2023 19:20

  Dank voor het zijn van een mooi geklede lieve tante die altijd een lief woord voor je had en je zag, het maakte niet uit hoe oud je was. Die familieweekenden organiseerde waar de hele familie van genoot Er heel veel gelachen werd en iedereen tot diep in de nacht spelletjes speelde. U ook met een sigaretje en het flesje water..

  Een tante waardoor ik menig musical heb mogen zien en dat echt als een verrijking van mijn leven zie. Een tante die keihard werkte en daardoor een mooie carrière had.

  De band die alle broers en zussen van mijn moeder met elkaar hebben is iets wat ik echt mooi vind om te zien, dat is echt familie en een groot voorbeeld voor mij dat iedereen ondanks alle verschillen elkaar accepteert en er voor elkaar staat.

  Dank lieve tante Door voor de mooie herinneringen aan u en rust zacht.

  Mijn grote neef Erik en zijn kinderen Lois, Koen en Mats veel sterkte komende tijd.

  Maar ook al mijn lieve ooms en tantes heel veel sterkte met het verlies van jullie grote zus ❤️..

 • Ruth Posted 24 juli 2023 12:23

  Doortje…..tuve la suerte de poder conocerte cuando estabas un poquito mejor y pudiste saber que soy la persona que ama a tu hijo y quien está en su corazón. Recuerdo tu dulce sonrisa y tu aprobación. Te doy las gracias por haber traído a este mundo a Erik, la persona con la que comparto mi vida y a quien amo desde lo más profundo. Tu entrega y amor hicieron de él una persona muy especial, de la que aprendo cada día. Le daré todo el amor posible para contribuir a su felicidad.
  Gracias… siempre estarás entre nosotros. Tu recuerdo siempre nos acompañará.
  Con cariño,
  Ruth

  Doortje….. I was lucky enough to meet you when you were a little better and you could know that I am the person who loves your son and who is in his heart. I remember your sweet smile and your approval. I thank you for bringing Erik into this world, the person with whom I share my life and whom I love from the bottom of my heart. Your dedication and love made him a very special person, from whom I learn every day. I will give him all the love I can to contribute to his happiness.
  Thank you… you will always be with us. Your memory will always be with us.
  With love,
  Ruth

 • Harrie Posted 24 juli 2023 10:30

  Lieve Door,

  In mijn herinneringen was een lieve zus.
  Een trotse vrouw, moeder en oma.
  Trots op het werk bij van de Ende ,waar je bergen werk hebt verzet.
  Als mijn oudste zus herinner ik mij de leuke familie bijeenkomsten en feesten ,
  waar jij altijd tip top gekleed naar toe kwam.
  Jij hield van het leven en gezelligheid spelletje doen ,gesprekken voeren met iedereen.
  Altijd leuke complimenten geven aan iedereen ,een sigaretje, een drankje je kon genieten van het leven.
  Zo heb ik je in mijn gedachten.
  Rust nu maar zacht .

 • Mirjam (partner van Harrie) Posted 23 juli 2023 19:07

  Lieve Doortje,
  heb je voor het eerst ontmoet bij het overlijden van jouw/jullie moeder.
  Daarna bij het klaverjassen elk jaar, bij verjaardagen, jouw feest in Voorschoten, en de bezoeken samen met Harrie, ben blij dat we pas nog bij jouw zijn geweest.
  Doortje, rust zacht…

 • Jantien Hoppezak Posted 23 juli 2023 14:22

  Waar zal ik beginnen, ik vind dit soort dingen altijd zo moeilijk…

  Als ik aan Doortje denk, dan denk ik aan hoe leuk en gezellig we het altijd hebben gehad.

  Aan alle mooie feestjes die we hebben gehad met elkaar.

  Samen klaverjassen, tennissen, Rummikub. De laatste jaren kwam Door elke dag bij mij Rummikubben!

  Vakanties naar Blanes, Portugal, Frankrijk op de camping.

  Samen werken in de zaak op de Pieterskerkgracht.

  Ik ben blij met alle mooie herinneringen die ik aan jou heb.

  Liefs Jantien

Laat een bericht achter

Uw adres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image. Drop file here