André Deelder

 

Tot ons groot verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van mijn allerliefste echtgenoot, geweldige vader en onvergetelijke opa

André Martien Deelder 

André

Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

28 december 1947 – 29 januari 2021

 

14 Berichten

 • Floris Kamerling, Geertje van der Beele Posted 1 februari 2021 21:44

  Wij wensen jullie heel veel sterkte met het verlies van Andre. We leven met jullie mee.
  Liefs, Geertje, Floris, Pepijn, Anne Kamerling

 • Bart & Jacquelien Schrijnder van Velzen Posted 1 februari 2021 21:59

  Zo’n naar bericht is toch wel het laatste wat wij verwachtte. Zo’n ondernemende, innemende, bezige jong gepensioneerde. Iemand met grote interesses en kennis. Gezond van leden zoals wij André kennen. Wat een verlies voor ons van een fijne kennis.
  Wij wensen Ada de troost van de mooie herinneringen aan André, die haar gedachten eerst zullen overwoekeren en van lieverlee toch ruimte bieden om dit verlies een innig geborgen plek te geven.

  Bart & Jacqueline van Velzen

  Beste Ada kracht en sterkte toegewenst om dit verlies te dragen.
  Wij hopen dat de zoete en mooie herinneringen van jou aan André je de kracht geven.

 • christie van Breda Posted 2 februari 2021 22:13

  Lieve Ada en kinderen,
  Wat een verdrietig bericht dat Andre is overleden. Ik schrok ervan ondanks dat ik wist dat het te verwachten was. Hij was altijd zo’n innemende en enthousiaste persoonlijkheid.
  Er staan me zulke leuke herinneringen aan hem bij, die terraria, zijn kookkunst.
  Ik denk dat ook voor jou, voor jullie, dit laatste ongetwijfeld heel moeilijke jaar als een kostbare periode is ervaren waarin de band op een andere manier heel hecht werd. Jullie onderlinge band zal straks een belangrijke steun zijn. Het is fijn dat het mogelijk is toch op deze nieuwe manier bij de dienst aanwezig te zijn.
  In gedachten ben ik bij jullie en ik wens jullie allemaal heel veel sterkte toe. Met liefs,
  Christie

 • Joleen Heringa Posted 3 februari 2021 10:25

  Lieve Ada, Veel sterkte en liefs, Joleen

 • Hephzibah Freitag Posted 3 februari 2021 10:52

  Wat een ontzettend verdrietig nieuws. Gecondoleerd met het verlies van uw man, jullie vader, schoonvader en opa. Heel veel sterkte toegewenst.
  Groetjes Hephzibah (vriendin van Mirte)

 • Renee van der Sluijs Veer Posted 3 februari 2021 12:11

  Lieve Ada, ik was erg ontroerd door het prachtige afscheid van André.
  Liefs, Renée

 • Hermelijn Smits Posted 3 februari 2021 13:11

  Ik heb Andre Deelder meegemaakt als afdelingshoofd van de afdeling Parasitologie. Een markant person, hartelijk, invoelend, vol humor, met een zeer scherpe geest en groot gevoel voor de Nederlandse taal. Ik heb goede en mooie herinneringen aan hem. Ik wens de familie veel sterkte met dit verlies. Hermelijn Smits.

 • Ton Golverdingen Posted 3 februari 2021 13:40

  Lieve Ada en familie,
  Ik wil jullie condoleren met overlijden van Andre, ik heb Andre en jouw mogen leren via het hospice, en heb hem in de laatste dagen mogen helpen met ons team ,te verzorgen. IK heb jullie als hele lieve mensen mogen ervaren.
  Wens jullie veel sterkte en kracht toe, want gemis zal groot zijn.
  Lieve groet Ton

 • Dieuwke Kornelis Posted 4 februari 2021 14:01

  Lieve Ada en kinderen
  Het doet me verdriet, dat André is gestorven. Ook al was er weinig persoonlijk contact – hij was knap onbenaderbaar – heb ik toch heel, heel lang met plezier bij hem gewerkt. Hij had het beste met me voor.
  De enige keer dat ik emotie bij hem heb gezien was toen hij vertelde van de geboorte van Krista, ik weet nog precies waar dat was, en ik had natuurlijk alleen maar domme opmerkingen.

  Lieve Ada, ik wens je veel sterkte en dat de mooie herinneringen je troost zullen bieden.
  Dieuwke

 • Leo Smit Posted 4 februari 2021 20:01

  Ada,
  Goede herinneringen aan André tijdens onze tijd op Plantsoen 47. Samen koken voor de huisgenoten. Leuteren over van alles. Jaloers op zijn intelligentie en handigheid. Ik herinner een avond dat hij moest studeren voor een tentamen en hij al na 2 uur weer boven kwam en een heel boek had doorgenomen en de stof zich had eigen gemaakt.
  Ik was getuige op jullie huwelijk. Ondanks dit alles is het er nooit van gekomen elkaar nog eens te ontmoeten.
  Bijna 50 jaar zonden we elkaar kerstgroeten, vaak van jullie, met een foto, aanvankelijk van jullie opgroeiend gezin, later van liefhebberijen en reizen.
  Ik wens jou en je dierbaren sterkte om zonder hem verder te gaan.
  Groet: Leo Smit.

 • Willem Vermeer Posted 4 februari 2021 21:21

  Schokkend en droef nieuws. Ik leerde André kennen bij het toelatingsexamen voor het gymnasium (1959) en heb een paar jaar bij hem in de klas gezeten. De eerste tijd was er op school veel contact, we gedroegen ons nog als kleine kinderen, niet als echte gymnasiasten, we renden in de pauzes rond en kwamen dan buiten adem de klas binnen. Ik herinner me hem als direct en geestig. Onze gymleraar Marsman noemde hem “boefje”. Ik hoor zijn stem in mijn hoofd. Sterkte allemaal!

 • Patrick van Houts Posted 4 februari 2021 23:26

  Veel sterkte aan de hele familie! Ik heb jullie alleen bij zijn afscheid van LUMC en ontvangst van de ridderorde leren kennen, maar heb vele , zeer warme , herinneringen aan André. Zijn encyclopedische kennis over allerlei onderwerpen die hij graag deelde , hebben ertoe geleid dat hij de eerste is aan wie ik denk als ik bv. een verrekijker, draaibank, hoge bamboe, diverse vogels (aalscholvers!), honingbijen of dromedarissen zie. Maar bovenal was het een warme en zeer vriendelijke man, die altijd oprecht geinteresseerd was in anderen. Ik denk regelmatig aan André , en dat zal zeker niet veranderen!

 • Arnd Ingendoh Posted 5 februari 2021 15:08

  These are indeed truly sad and shocking news. I met Andre for the first time more than 20 years ago when he was visiting our facility in Bremen to discuss about his research and the cooperation between his University group and our company. We had a lot of contacts since then until his retirement, and not only from the business point of view but also as a most impressive and inspiring human character he was always a best example for me of how to interact with people. His wealth of knowledge and his absolutely lovely sense of humor made him a truly adored and most pleasant person. It is painful to learn that such a person will not be around anymore, and I wished I would have staid in closer contact with him as long as this was possible. My thoughts are with his family, and I wish you all the strength to overcome this severe loss.

 • Sonja Falcao Ferreira Posted 15 februari 2021 21:05

  Lieve familie, via een ex-collega werd ik geïnformeerd over het overlijden van professor Deelder. Want dat is hij altijd voor mij gebleven, ook al wenste hij dat ik hem zou tutoyeren.
  André heeft mij in 1992 aangenomen als research analist voor de afdeling Parasitologie. En opnieuw nadat ik met mijn gezin een periode van bijna 2 jaar in het buitenland was geweest. Ik herinner de orchideeën en zijn trots, het aquarium op zijn kamer. Intrigerend vond ik zijn borstelige wenkbrauwen. Een markante professor die inderdaad voor ons analisten niet heel benaderbaar was. En toch het gevoel gaf dat onder zijn leiding de afdeling onder controle was. Ik wens jullie als gezin, familie en vrienden veel kracht en sterkte bij het gemis. Dat de goede herinneringen aan André de pijn van het gemis zal overstemmen.

Laat een bericht achter

Uw adres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image.